Kegyeleti ékszerek

Egy kegyeleti ékszer által az elhunyt szeretted, vagy kis kedvenced örökké veled lehet. Az emlék ékszer készülhet állati, vagy emberi hamvakból, de kerülhet bele haj, vagy kisállat (kutya, cica) szőre, bajsza. Különböző elemekkel (csillám, flitter, ásvány, virág, zúzott üveg, stb) lehet díszíteni. A lehetőségek száma végtelen. A felsorolt díszítő elemekkel való dekorálásért nem számolok fel plusz pénzt.

Minden ékszer (medál, fülbevaló, stb), vagy emléktárgy egyedileg, kézzel készül az igényed szerint, és az általad küldött anyagokból.
Az ékszerek alakja sokféle lehet: szív, kör, négyzet, téglalap, háromszög, ovális, csepp, stb. Lehet cicafej, tappancs, kereszt, félgömb formájú…

A kegyeleti ékszereket két komponensű epoxi gyantából, vagy UV fényre megszilárduló gyantából készítem. A gyanta víztisztára köt meg, megjelenésében hasonlít az üveghez, de sokkal könnyebb. A megszilárdult gyanta erős, időtálló és nem törékeny. Tulajdonságai által tökéletes választás az utolsó emlék elkészítésére.

A hamvakkal készült ékszer teljesen higiénikus, több rétegből készül! A külső réteg minden oldalon kizárólag gyantát tartalmaz, így a hamvakkal, hajjal, illetve egyéb anyagokkal nem érintkezel, ha megfogod, illetve amikor viseled az ékszert.

A relikviád kb 1,5-2 hét alatt készül el. A készítési idő függ az aktuális rendelések számától, illetve a két komponensű epoxi gyanta ékszerek készítése több lépésből áll, melyek között 24 órának el kell telnie, így időigényes feladat.
Itt tudod elindítani a rendelést. Ha kérdésed van, vedd fel velem a kapcsolatot.

Ékszer fémallergiások számára

Az általam készített kegyeleti ékszerek fém részei SEBÉSZETI acélból (316L) készülnek.
A nyakláncok, kapcsok, karikák, medáltartók, egyéb szerelékek, mind antiallergének!
Ezáltal fémallergiások is bátran viselhetik őket, semmilyen problémát nem okoznak!
Nem kopnak, nem feketednek, nem színezik meg a bőrt, és rendkívül tartósak!

Kivétel: Van lehetőség kulcstartó rendelésre is, ezeket nem orvosi acélból, hanem sima nemescélból készítem.
Szintén nemesacélból készülnek azok a medálok, és fülbevalók, amik előre gyártott alapokba kerülnek. De ezeket mindig jelzem az adott ékszernél.

Az ékszerek tárolása és tisztítás

Tárolás
Nem megfelelő tárolás esetén idővel használatból eredő karcok jelenhetnek meg az epoxi ékszer felületén.
Tárolásuk ne egy dobozban, más ékszerrel “ömlesztve” történjen, hanem önállóan, kis zacskóba téve.

Mire figyelj
Ne érje az ékszert kozmetikum és naptej, ne fújj rá parfümöt, hajlakkot, mert bizonyos kémiai anyagok elszínezhetik.
Maró vegyi anyaggal (pl. Hypo, klóros víz, vízkőoldó, hajfesték, stb.) ne érintkezzen. Ne fürödj benne rendszeresen, mert egy idő után elveszíti a fényét.

Tisztítás
Szükség esetén puha, nedves, folyékony szappanos ruhával töröld meg, öblítsd le vízzel, és töröld szárazra. Ha szeretnéd fényesíteni, autóhoz kapható polírpasztát használhatsz hozzá, egy mikroszálas törlőkendővel töröld át.